Opinie

data publikacji: 19.01.2021

Poradziłem sobie z paniką i lękiem

Odkąd sięgam pamięcią bałem się bardziej niż rówieśnicy. Jednak w ostatnich latach, w czasie problemów w pracy niepokój (oraz czasami napady paniki) się nasiliły...Na sesjach odkryłem jaki jest mechanizm mojego niepokoju i poznałem skuteczne techniki radzenia sobie z nim. Niektóre rzeczy były dosyć zaskakujące początkowo, jednak ćwiczenie ich faktycznie przynosi poprawę.

Patryk
data publikacji: 19.01.2021

Zgłosiłam się z silnym lękiem

Zgłosiłam się z silnym lękiem i napięciem w ciele, które już powoli zaburzały mi normalne życie. Sesje z Panem Mateuszem pozwoliły mi zrozumieć skąd biorą się objawy w ciele i nie dające się opanować martwienie się. Zrozumiałem w końcu o chodzi z zamartwianiem się i jak sobie z tym poradzić. Dzięki wsparciu udało mi wdrożyć techniki w życie i przez to mogę robić to, co mnie cieszy.

Marta M.
data publikacji: 02.12.2020

Polecam!!!

Polecam każdemu kto ma jakiekolwiek problemy ze snem... Pan Mateusz posiada ogromną wiedzę , profesjonalizm i Jest wspaniałym człowiekiem... Bardzo się cieszę ,że do niego trafiłam żałuję tylko że tak późno bo uratowałoby to wiele nie przespanych nocy ... A potem nie najlepszych dni...

I.k
data publikacji: 01.07.2020

Profesjonalna pomoc w bardzo krótkim czasie

Pan Mateusz to pełen profesjonalizm. Wspaniałe podejście do dziecka. Jestem zaskoczona, że po tylu latach męczenia się dziecka z zasypianiem i bezsennością tylko w kilka tygodni osiągnęliśmy cel. Był strach, panika przed spaniem, lęki, ciągłe zmęczenie. Teraz jesteśmy wyspani i bardziej zadowoleni z każdego dnia. Żałuję tylko, że szybciej nie trafiłam na tego człowieka. Polecam całym sercem.

Joanna G
data publikacji: 07.03.2020

U mnie zadziałało

Do Pana Mateusza Majchrzaka trafiłem po 9 miesiącach zmagania się z bezsennością. Stosowana w tym czasie kuracja farmakologiczna nie przynosiła spodziewanego skutku. Znacząco pomogły mi dopiero spotkania z Panem Mateuszem. Dzięki jego wskazówkom dotyczącym higieny snu, sposobowi myślenia i aktywności fizycznej, już po 8 spotkaniach, średni czas snu podniósł się o 45 minut. Wszystko to podparte byłe solidną dawką wiedzy na temat mechanizmów snu i jego zaburzeń. Poza tym, Pan Mateusz jest bardzo sympatycznym i empatycznym człowiekiem. Gorąco polecam tego terapeutę.

Piotr S
data publikacji: 11.12.2019

Nie myślałem, ze coś mi pomoże i odstawię leki

Przyszedłem na terapię do NA DOBRY SEN, kiedy wydawało mi się, że już chyba nigdy nie będę normalnie spał …Teraz śpię tak 6h 45, jednak ciągiem i czuję się znacznie lepiej. Plusem jest też to, że podczas terapii odstawiłem leki (NASEN)

Mariusz W.
data publikacji: 14.09.2019

Uczciwa pomoc

Polecamy. Pan Mateusz oprócz porad dotyczących snu uczciwie nam doradził, gdzie mamy się kierować z innymi problemami…Nie przeciągał też terapii w nieskończoność, tylko chodziliśmy tyle ile było potrzebne.

Marta
data publikacji: 10.07.2019

Pan Mateusz usunął moje problemy ze snem

Pan Mateusz ma rozległą wiedzę o śnie i potrafił ją przełożyć na moje problemy, które rozpoczęły się po urodzeniu dziecka. Rozregulował mi się wtedy kompletnie sen. Pod koniec terapii już praktycznie normalnie spałam, co docenił też mój mąż :)

Ewa Sz

Dodaj własną opinię


Opinie z portalu znanylekarz.pl
Pan Mateusz poświęcił mi należyty czas i zajął się moją bezsennością. Przez kilka spotkań na prawdę naprawiliśmy mój sen. Mieliśmy również zajęcia dotyczącego mojego martwienia się i stresowania (głównie zdrowiem i finansami), które też udało nam się znacznie zmniejszyć oraz zmienić do nich podejście.
Serdecznie polecam leczenie bezsenności terapią poznawczo-behawioralną z panem Mateuszem. To działa i można terapię realizować online. Po 2-tygodniowym okresie bardzo marnego snu, skontaktowałam się spontanicznie z panem Mateuszem i po ok. 6 sesjach potrafię sobie już świetnie radzić (realna zmiana już od drugiej kluczowej sesji). Jeszcze raz serdecznie polecam sesje - świetny psycholog i sympatyczny człowiek.
Osoba bardzo zaangażowana, profesjonalnie podchodząca do problemu. Wiedza plus doświadczenie. Lekarz godny zaufania ze wspaniałym podejściem do dzieci. Polecam z całego serca.

Duża wiedza o śnie (co zrobić, żeby spać lepiej) i umiejętność jej przekazania - fachowcy w tym co robią.
Poszedłem do Pana Mateusza, bo nie mogłem spać (miałem problem z
zasypianiem) od ponad pół roku od pewnego zdarzenia w moim życiu. Bardzo pomogło mi zrozumienie tego jak powstaje bezsenność oraz wsparcie Pana Mateusza we wprowadzaniu zmian. Terapia okazała się skuteczna i teraz mogę powiedzieć, że nie mam już problemów ze snem (oczywiście nie każdej nocy śpię idealnie, ale bezsenność przeminęła)
Jeżeli ktoś cierpi na bezsenność, to powinien się tu zgłosić. Nie wiedziałam że taka skuteczna terapia bezsenności w ogóle istnieje. Nie wiedziałam też,że mam tyle nieprawdziwych myśli o śnie.
Pan Mateusz jest wyśmienitym fachowcem w leczeniu bezsenności . Nie wierzyłem w skuteczność terapii prowadzonej przez psychologa . Byłem przekonany iż jedynym skutecznym sposobem leczenia bezsenności będą leki nasenne zapisane przez lekarza. więcej...
Opinie Google
Z całego serca polecam współpracę z Panem Mateuszem. Odkąd pamiętam miałam ogromne problemy z zasypianiem, każda noc wiązała się z wielogodzinną walką o sen, i szczerze myślałam, że ja już tak mam. Okazuje się, że to da się wyleczyć i wypracować i teraz dzięki pomocy Pana Mateusza wreszcie śpię i czuję się o niebo lepiej. Terapia dodatkowo przebiega w bardzo miłej atmosferze i jest możliwość przeprowadzenia jej online, co jest ogromną zaletą. Nie ma się co zastanawiać :)
Bardzo się cieszę że trafiłem do Pana Mateusza. Wcześniej miałem już doświadczenie w terapii behawioralno poznawczej snu jednak nigdy nie przechodziłem jej od A do Z. Przepracowaliśmy wspólnie wszystkie tematy terapii i uważam że Pan Mateusz potrafi celnie ocenić co należy poprawić żeby lepiej spać i tym samym lepiej się czuć. Prześledziliśmy również wiele ciekawych badań na temat snu dzięki czemu zmieniło się u mnie wiele przekonań na jego temat. Polecam wszystkim borykającym się z różnymi problemami w temacie snu.
Duża wiedza i pełen profesjonalizm :) Otrzymałam dużo cennych wskazówek, a nie tylko banały typu "wietrz pokój". Polecam!
Miałam problemy z bezsennością od dłuższego czasu i próbowałam różnych rzeczy wszystkich ziół itp, ale dopiero przez tą terapię narawdę się wyleczyłam. Dobrze, że jest takie miejsce.
Z mną skuteczna terapia. Długość snu poprawiona, ale przede wszystkim jakość snu i zmniejszona liczba długich wybudzeń w nocy. Specjalista bardzo dobry, tłumaczy zależności, mechanizmy, które wpływają na problemy ze snem. Kluczowe to pełna szczerość z terapeutą i ścisłe przestrzeganie jego zaleceń wtedy efekty zauważalne dość szybko. Gorąco polecam.
Spora wiedza o śnie o oraz o leczeniu bezsenności. Dostałem cenne wskazówki, a potem materiały od Pana Mateusza (filmy oraz prezentacje), które przypominały mi co mam robić. Polecam serdecznie współpracę z Panem Mateuszem, bo widzę przez to sporą zmianę na plus u siebie, a miałem ze snem niemały problem.

Nieleczona bezsenność prowadzi do trwałych zmian w mózgu (widocznych w badaniach mózgu PET), na przykład do mniejszej aktywności obszarów mózgu odpowiadających za koncentrację i logiczne myślenie oraz słabszej kontroli emocji. Wieloletnia, nieleczona bezsenność stwarza również dwukrotnie wyższe ryzyko zachorowania na depresję.

Kontakt

ul. Mickiewicza 19,
60-833 Poznań

+48 503 178 327

możliwe sesje przez Skype